به گزارش «نماینده» محمدمهدی زاهدی در پانزدهمین گردهمایی روسای کانونهای تربیت اسلامی سراسر کشور اظهار کرد: در مجلس قبل و این مجلس دغدغه جدی در رابطه با آموزش و پرورش به لحاظ مباحث مختلف معنوی و مادی داریم و همیشه تلاش داشتیم تا دغدغههای فرهنگیان به حداقل برسد.
وی افزود: زمانی که آقای حاجیبابایی در وزارت آموزش و پرورش حضور داشت اختلاف نظرهایی در حوزه اجرا با یکدیگر داشتیم و با روی کار آمدن دولت یازدهم با انتصابات صورت گرفته، متوجه شدیم که وضعیت خوب نیست.
* ۸۰ درصد انتصابات در آموزش و پرورش سیاسی است
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در زمان آقای فانی حداقل ۸۰ درصد انتصابات صرفا سیاسی بود و مدیران مناطق، مدیران کل و روسای شهرستانها حتی در بخشهای کوچک آنقدر درگیر جریانات سیاسی بودند که جز نگاه به مسائل سیاسی، حزبی و باندی به چیز دیگری نمیاندیشند.
* در ۳ سال گذشته آموزش و پرورش به لحاظ مسائل فرهنگی و انقلابی دوران موفقی نداشت
زاهدی ادامه داد: بنده به عنوان رئیس کمیسیون آموزش مجلس ۳ سال گذشته را از جهت مسائل فرهنگی و توجه به مسائل انقلابی و ارزشهای نظام دوران موفقیتآمیز و مطلوبی نمیدانم و این مسئله به ضرر کشور و آرمانهاست به همین دلیل بارها با آقای فانی وزیر سابق آموزش و پرورش جلسات خصوصی برگزار و مسائل را به او منتقل کردم.
وی بیان کرد: زمانی که مشکلات را برای آقای فانی مطرح میکردم و به او میگفتم که مدیر آموزش و پرورش در فلان منطقه کشور عملکرد مناسبی ندارد و گزارشهایی به دست ما رسیده است. حتی یک ماه قبل از برکناری فانی به او تذکر دادم که عملکرد وی به گونهای است که طیف عظیمی از فرهنگیان را مخالف دولت کرده است.
* عملکرد سیاسی و ضعیف برخی مدیران فرهنگیان را به دولت بدبین کرده است
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: فانی تصور میکرد با انتصاب یک مدیرکل سیاسی موفق عمل کرده است اما در بسیاری از مواقع عملکرد این مدیران سیاسی به گونهای بود که فرهنگیان را نسبت به دولت بدبین کرد و به دلیل عملکرد ضعیف، مغرضانه و جناحی مدیران آموزش و پرورش، فرهنگیان به این جمعبندی رسیدند که در دوره بعد به آقای روحانی رأی ندهند.
* فشار برخی دولتمردان به فانی و مبنی بر عدم تغییر مدیران کل
زاهدی گفت: بنده به آقای فانی گفتم که وضعیت موجود را ترمیم کند. حتی در حوزه ستادی نیز برخی معاونان جهتگیریهای سیاسی دارند، از ۳ ماه قبل بحث صندوق ذخیره فرهنگیان را برای آقای فانی بازگو کردیم و به او گفتم که گزارشهای مستندی مبنی بر تخلفات در صندوق فرهنگیان به دست مجلس رسیده است اما به هیچ یک از این سخنان گوش نداد البته استنباط بنده این است که فانی از طرف برخی دولتمردان تحت فشار بود که اجازه تغییر را به او نمیدادند و این استنباط پشتوانه عقلانی و شواهد عینی دارد.
* اگر نمایندگان اسناد تخلفات صندوق ذخیره را منتشر کنند رسوایی بزرگی برای دولتمردان رقم میخورد
وی با اشاره به اینکه سرانجام فانی بالاجبار عزل شد افزود: دولت فانی را عزل کرد تا موضوع استیضاح وی در مجلس مطرح نشود چرا که قرار بود در جلسه استیضاح صرفا مسائل معیشتی فرهنگیان، رتبهبندی و تخلفات عمده در صندوق ذخیره و بانک سرمایه مطرح شود که یقینا اگر نمایندگان اسنادی را که به دستشان رسیده بود بازگو میکردند رسوایی بزرگی برای برخی دولتمردان ایجاد میشد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: سرانجام دولت تدبیر و امید، تدبیر به خرج داد و با کنار گذاشتن فانی مانع استیضاح شد اما نمایندگان مجلس با ۲۰۰ رای مثبت بحث تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان را مصوب کردند که هماکنون اعضا و هیئت رئیسه کمیته تحقیق و تفحص مشخص شدهاند و برای ارائه گزارش ۶ ماه فرصت در اختیار دارند.
* از ۸ هزار میلیارد تومان وام برخی برنگشته و برخی با کلاهبرداری تسویه شده است
زاهدی بیان کرد: اسنادی در دست نمایندگان است مبنی بر اینکه از ۸ هزار میلیارد تومانی که وام داده شده است برخی برنگشته و برخی وامها نیز با تهاتر و کلاهبرداری تسویه شده است.
وی با اشاره به وضعیت معیشتی فرهنگیان در برنامه ششم توسعه افزود: از یک سال گذشته بحث طراحی برنامه ششم توسعه برای آموزش و پرورش داشتیم که سرانجام روز گذشته این مباحث به پایان رسید و بسیاری از دغدغههای فرهنگیان را در برنامه ششم لحاظ کردیم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به برخی از احکام مرتبط با آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه عنوان کرد: دولت صرفا یک حکم آن هم خرید خدمات از بخش خصوصی را برای آموزش و پرورش لحاظ کرده بود اما ما آن را کنار گذاشتیم چرا که معتقدیم ظلم به کشور است و احکام دیگری را جایگزین کردیم که نخستین حکم این است که برای ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت، سند تحول باید اجرا شود به گونهای که تمام اقدامات براساس این سند بوده و هیچ اقدامی خارج از آن صورت نگیرد.
زاهدی ادامه داد: تهیه نظام رتبهبندی معلمان و استقرار نظام پرداختها براساس شایستگیها و عملکرد رقابتی مبتنی بر نظام رتبهبندی معلمان و مهندسی نیروی انسانی براساس سند تحول و نقشه جامع علمی کشور حکم دیگری است که لحاظ کردهایم.
وی گفت: ارتقای جایگاه آموزش و پرورش به مثابه مهمترین نهاد تربیت نیروی انسانی و... مولد سرمایه اجتماعی که عهدهدار اجرای سیاستهای مصوب است و نظارت بر آموزش و پرورش به عنوان یک امر حاکمیتی با توجه به همکاری دستگاههای اجرایی است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: برای نخستینبار این حکم را در برنامه ششم توسعه لحاظ کردیم تا راهیان نور قانونی شود، در این حکم آمده است که توسعه و تسهیل سفرهای فرهنگی دانشآموزی به ویژه اردوهای زیارتی و راهیان نور.
زاهدی با اشاره به توجه جایگاه دانشگاه فرهنگیان در برنامه ششم توسعه مطرح کرد: به منظور ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت با جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، سازمان امور اداری و استخدامی موظف است تا ردیفهای استخددامی مورد نیاز آموزش و پرورش را برای جذب دانشجو معلمان در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه حکمی آوردیم تا حداقل ۳ میلیارد دلار پول برای بازسازی، بهسازی و مقاومسازی کلاسهای درس فرسوده اختصاص یابد. همچنین اختلاف حقوق بازنشستگان سالهای قبل با بازنشستگان فعلی حدود ۲۰ درصد باشد چرا که هماکنون فردی که در سال ۸۷ آموزش و پرورش بازنشسته شده است نسبت به فردی که امسال بازنشسته میشود به میزان نصف آن حقوق میگیرد که این یک تبعیض است و باید حقوق افراد بازنشسته را به یکیدیگر نزدیک کنیم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص بودجه سال ۹۶ وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: در این رابطه از دولت گلایه داریم چرا که باید برنامه ششم را دقیق به مجلس ارائه میداد اما متاسفانه دولت پنج ساله را باور ندارد و احکام معمولی به مجلس ارائه کرد و معتقد بود که تهیه برنامه بر عهده خود دولتمردان است. بنابراین مجلس برنامه ششم توسعه تنظیم کرد.
زاهدی بیان کرد: از زمانی که برنامه ششم توسعه در صحن تصویب و به دولت ابلاغ شود، یک ماه زمان نیاز است و در چنین شرایطی آیا میشود بودجه از سوی دولت به مجلس ارائه شود، بدون اینکه برنامه شششم توسعه نهایی شود در حالی که بودجه باید براساس برنامه ششم توسعه تصویب میشد.
وی ادامه داد: دولت بودجه سال ۹۵ را در انتهای سال گذشته به مجلس ارائه کرد و ما مجبور شدیم در اوایل سال ۹۵ نیز کار کنیم و انتهای انتشار بودجه ۹۵ در مجلس تصویب شد که این نشان میدهد در عدم اجرای قانون برای بحث بودجه سابق دارد. امسال نیز میتوانند بودجه را با تغییر به مجلس ارائه دهند و مجلس نیز آن را میپذیرفت که بودجه با تغییر اما براساس برنامه ششم توسعه اآرائه شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بودجه سال ۹۶ به مجلس ارائه شده است و هنوز در بحث آموزش و پرورش وارد جزئیات نشدهایم چرا که مشغول بررسی برنامه ششم توسعه بودیم اما بودجه آموزش و پرورش برای سال ۹۶، ۳۳ هزار میلیارد تومان است که عمده آن به آموزش و پرورش استانها برای پرداخت حقوق اختصاص مییابد.
زاهدی بیان کرد: در بحث تخریب، بازسازی و مقاومسازی مدارس دو عدد در بودجه سال ۹۶ لحاظ شد که عبارت از ۶۷۰ میلیارد تومان و ۹۵ میلیارد تومان نیز برای کمک به خیران مدرسهساز اختصاص یافته است.
وی گفت: بودجه آموزش و پرورش در استانها که مربوط به پرداخت حقوق است، ۱۰.۳ درصد رشد داشته است. همچنین از ۲ ماه گذشته در رابطه با موضوع پرداخت معوقات بازنشستگان آموزش و پرورش با سازمان برنامه و بودجه صحبت کردیم که مقرر شد تا پایان آذرماه مطالابت بازنشستگان سال ۹۴ و حقالتدریسها را تسویه کنند که تا این لحظه این اتفاق نیفتاده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: در برنامه ششم توسعه حکمی را لحاظ کردیم مبنی بر اینکه افرادی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند وقتی تبدیل وضعیت شدند و تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار گرفتند، مابهالتفاوت آن را دولت پرداخت کند.
زاهدی با اشاره به اینکه در بحث صندوق ذخیره فرهنگیان سوءاستفادههایی صورت گرفته به صورت باندی بود، عنوان کرد: در مجلس گذشته حواسمان به آموزش و پرورش بود چرا که اگر اینگونهه نیود و افرادی که میخواهستند آن وقت میفهمیدیم که چه خبر است. افتخارآمیزترین کمیسیون در دوران پس از انقلاب،، کمیسیون آموزش و مجلس گذشته بود که برای خدشهدار نشدن دستاوردهای انقلاب تلاش بسیار زیادی انجام داد.
وی در پایان با اشاره به بحث سند تحول بنیادین گفت: نوزاد سند تحول از نظر عملیاتی زودتر از آنچه که لازم بود متولد شد و در شرایطی که هنوز معلم کلاس ششم را تربیت را نکرده بود پایه ششم به دوره ابتدایی اضافه شد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: بنده به خاطر دارم که در یکی از سفرها به کلاس درس رفتم و سوالی پرسیدم که شاگرد اول کلاس نتوانست به آن پاسخ دهد. زمانی که از معلم پرسیدم چگونه تدریس داشته که مطلب برای دانشآموز تبیین نشده است، متوجه شدم که حتی خود معلم نیز متوجه موضوع درس نیست چرا که اصلا رشته تحصیلی او متناسب با پایه ششم نبوده است.
نظر شما